Live-blogging op Kunstenfestival Leuven

Kunstenfestival Leuven: Playground
M - Museum Leuven, zaal 8-11
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
8.11 > 11.11 2012

Het Kunstenfestival bevindt zich op twee locaties: enerzijds in Museum M, anderzijds in het Stuk. 

Het Kunstenfestival bevindt zich op twee locaties: enerzijds in Museum M, anderzijds in het Stuk. 

Het kunstenfestival Playground brengt al drie jaar op rij podiumkunsten en beeldende kunst dichter bij elkaar. Eén van de artiesten die daar aan meewerkt is Lynda Gaudreau, een Canadese choreografe die in de jaren '90 in Leuven op het Klapstukfestival te gast was. Nu keert ze terug naar Leuven en brengt ze haar project Out Of Grace uit Montréal mee. Dat project stelt de ervaring van de bezoeker in een museum op de proef: via veranderingen in licht en geluid en de continue aanwezigheid van dansers verandert ze de manier waarop je naar een beeldend kunstwerk kijkt. Heel concreet: als het donker is, denk je soms dat een schilderij een foto is, of dat een wassen sculptuur van marmer is. Je kijkt anders naar een schilderij als er al tien mensen naar staan te staren en met muziek in één bepaalde kamer zal je je parcours misschien wel aanpassen.

Laat dat nu net zijn waar ik hier op mijn blog ook af en toe over schrijf. Ik ga niet alleen in dialoog met de collectie (net zoals het licht, geluid en de dansers dat zullen doen), maar beschrijf ook hoe de omstandigheden mijn bezoek hadden kunnen verbeteren of net wel enorm aangenaam maakten. Dat is dan ook wat ik tijdens het Playground festival zal doen. In één van de vier zalen heb ik een tafeltje, mijn laptop en twee stoelen. Donderdagavond en zaterdag en zondag overdag zal ik er zijn om een blog te schrijven. Ik breng de buitenwereld het museum binnen en ga in dialoog met wat ik zie. In feite is dat wat ik altijd probeer te doen, maar dan thuis.

Hierbij nodig ik iedereen uit om mij, en de rest van museum M te komen bezoeken. Ik hoop dat er af en toe iemand naast me komt zitten, want daarvoor dient die tweede stoel. Ik ben alvast erg benieuwd naar wat dit project zal geven en ben blij dat ik eraan mee kan werken.

Tot dan!