Hoezo, meeschrijven?

Een eigen plek voor jonge kunstkijkers (15-30 jaar)

Ik kijk kunst startte in 2011 als een individuele blog, maar al snel groeide het idee om met een jong collectief te werken. Verschillende stemmen op één site, met elk een eigen stijl en aanpak - maar toch ook hetzelfde doel voor ogen. Te ambitieus? Tot nog toe bleek dat de gast-bloggers de toon en opzet van de blog goed doorhadden. Stuk voor stuk schreven ze vlotte teksten met een persoonlijke insteek over beeldende kunst, theater of dans. Emo-uitspraken als "ik kreeg tranen in mijn ogen" staan hier bijvoorbeeld naast beschouwingen over kolonialisme en hedendaagse kunst. Soms in één tekst. En dat kan.


Eenmalig bloggen

Schrijven gebeurt soms in een opwelling - daar zit je dan, met dat ene stuk over een expo in binnen- of buitenland. Geen plek waar je het kwijt kan? Stuur het ons op! Wie weet past het wel op onze blog. We zijn op zoek naar persoonlijke teksten die goed geschreven zijn. Hieronder vind je een formulier waarmee je een mailtje kan sturen. Na wat heen en weer ge-mail komen we hopelijk samen tot een finale versie (met foto en lay-out) die jij op de site wil zetten. Onder jou naam, uiteraard. Hoe lang het allemaal duurt? Drie dagen tot een week.


Samenwerken op lange termijn

Of heb je een sterk vermoeden dat bloggen wel eens je grote nieuwe passie kan zijn? Wil je echt een vaste plaats op de blog, een online-identiteit creëren, je naam bekend maken? We heten je graag welkom in ons team.
Stuur ons via het formulier een motivatie en beknopt CV. Nadat je een vijftal posts geschreven hebt, zetten we ons eens samen en maken we een account voor je aan. Op die manier kan je zelfstandig posten op de site, waar en wanneer je dat zelf wil.


Wat krijg jij ervoor terug?

Ik kijk kunst is een non-profit-organisatie die wordt gedragen door vrijwilligers. We zijn een groep jonge schrijvers die een passie voor kunst delen - een netwerk dat fijn is om uit te diepen. Twee- tot driemaal per jaar worden er culturele activiteiten georganiseerd waarop alles gast-bloggers uitgenodigd zijn (denk aan een theatervoorstelling, een tripje naar een boeiende expo of een atelier-bezoek).
Daarnaast doe je waardevolle ervaring op in verband met webdesign, social-media reporting en branding in het algemeen. Dat je feedback krijgt op je blogs, is vanzelfsprekend. En gadgets om zelf reclame mee te maken!


Neem contact op!